Prvý balík VPN klientov pre Windows 7 na svete

17.11.2009 Celý región

Norimberg (Nemecko) 17. novembra (PROTEXT/ots) - Spoločnosť NCP engineering GmbH z Norimbergu, oznámila začatie predaja prvého univerzálneho balíka programov IPsec VPN Client Suite pre Windows 7.
Tento softvér podporuje nielen všetky 32 a 64 bitové operačné systémy firmy Microsoft, ale obsahuje aj celý rad nástrojov pre jednoduchú a efektívnu vzdialenú správu siete. Medzi tieto nástroje patria napríklad: technológie VPN Path Finder, optimalizácia pre 64-bitové systémy a podpora posledných ovládačov, vrátane WLAN roamingu. Kompatibilita s VPN bránami všetkých významných výrobcov je tiež veľmi dôležitá.

Posledná verzia 9.2. Add Secure Entry Client pre bezpečný prístup do siete VPN od firmy NCP uspokojuje rastúci dopyt po VPN klientoch pre 64-bitové operačné systémy Windows. Táto sada programov uspokojuje hlavnú požiadavku firiem, ktoré chcú pristupovať do rôznych IT prostredí cez jediného VPN IPsec klienta. Vďaka jednotnému užívateľskému rozhraniu tak možno podstatne znížiť náklady na prevádzku užívateľskej podpory a tiež náklady na školenie zamestnancov. Najväčšou novinkou v novej verzii tejto aplikácie je technológia \"VPN Path Finder Technology\" firmy NCP. Táto technológia umožňuje používateľom vytvárať bezpečné dátové pripojenie (IPsec) aj medzi firewally s konfiguráciou portov, ktorá zvyčajne znemožňuje vytvorenie bezpečnej dátovej komunikácie (napríklad verejné internetové siete alebo internetové siete v hoteloch). Vďaka tomu už nie je potrebné zložitým spôsobom do systému zložito zavádzať ďalšie IPsec bezpečnostné prvky.

Medzi ďalšie vylepšenia verzie 9.2 patria: podpora najnovšieho ovládača pre Wi-Fi firmy Intel, podpora mobilných širokopásmových pripojení, optimalizácia pre 64-bitové systémy, WLAN roaming a funkcie \"tip dňa\". Vďaka optimalizácii pre 64-bitové systémy sa dátová priepustnosť siete zvýši približne o 20%. WLAN roaming naopak automaticky vyberá najsilnejší prístupový bod s rovnakou identifikáciou bunky (SSID) a funkcie \"tip dňa\" ukazuje užívateľovi ďalšie široké možnosti, ktoré tento VPN klient firmy NCP ponúka. Medzi ďalšie funkcie systému patrí napríklad optimalizované užívateľské rozhranie pre WLAN, optimalizácia intenzity poľa, export profilov a prepracovaná konfigurácia sietí 3G/UMTS.

Sieťový klient pre bezpečný prístup (Secure Entry Client) firmy NCP ponúka, rovnako ako celý balík VPN klientov, celý rad nástrojov pre bezpečnú a koordinovanú komunikáciu, s možnosťou bezpečného vzdialeného prístupu do systému. VPN klient i celý balík klientskych aplikácií vynikajú prehľadným grafickým užívateľským rozhraním, vrátane vlastného číselníku, dynamického osobného firewallu a integrovanej podpory väčšiny mobilných kariet pre pripojenie k internetu. Ľudia, ktorí pracujú z domova alebo na cestách tak získavajú jednoduché riešenie \"na jedno kliknutie\". Medzi ďalšie funkcie, ktoré zvyšujú pohodlie užívateľov patrí správa útraty za pripojenie, podpora WISPRA, automatické rozpoznanie druhu médií, import profilov z iných VPN brán a podpora OTP. Vďaka tomu táto aplikácia znižuje náklady na podporu a prevádzku.

Firmy si môžu stiahnuť 30-dennú skúšobnú klientsku verziu s neobmedzenou funkčnosťou na webových stránkach http://www.ncp-e.com/en/downloads/software.html

O spoločnosti NCP
Firma NCP, so sídlom v nemeckom Norimbergu, pomáha správcom IT sietí zaistiť bezpečné dátové prenosy na verejných internetových sieťach. Organizácie z celého sveta, ktoré využívajú vzdialený prístup na internet, mobilný internet, prácu z domova či online obchodovanie, spoliehajú na riešenie firmy NCP v oblasti bezpečnej komunikácie, vzdialeného prístupu k internetu, smerovanie IP, riešenia pre VPN a Firewally, riešenia pre správu, autorizáciu a riadenie prístupu do siete (IAM a NAC). Firma sa snaží prekonať prekážky medzi zákazníkom a predajcom a vykonáva dôkladné testovanie kompatibility so všetkými súvisiacimi technológiami. Produkty firmy NCP sú integrované do PKI infraštruktúry poskytovateľov mobilných pripojení a ponúkajú podporu dvojfázové autorizácie pre koncové zariadenia. Medzi zákazníkov firmy NCP patria firmy zaoberajúce sa sieťovými technológiami, vrátane predajcov mobilného pripojenia a koncových zariadení, výrobcov originálneho príslušenstva, apod. Služby firmy NCP využívajú napríklad spoločnosti WatchGuard, T-Systems, Lancome a Astaroirma.

NCP engineering GmbH
Juergen Hoenig
 

Vyberte región